След 4 туша Вангелов с приза за най-техничен състезател

Георги Вангелов безапелационно спечели очаквания с най-голям интерес сблъсък от държавния шампионат по свободна борба в зала „Христо Ботев“. На финала в категория до 57 кг носителят на златния пояс „Дан Колов“ прегази с технически туш 10:0 Владимир Дубов, световен вицешампион от 2013-а. Вангелов приключи първенството без да даде точка на съперниците си, като спечели 5 срещи, от които 4 с технически туш, а на една съперникът му не излезе. Талантът взе и приза за най-техничен борец, а надпреварата е и за определяне на националния отбор за оставащите 2 олимпийски квалификации.

Другият интригуващ сблъсък обаче се размина. Мирослав Киров, бронзов медалист от Евро 2014, стана първи в кат. до 74 кг без борба, след като чеченецът с наш паспорт Али Умарпашаев не излезе, поради лекарска забрана. Само преди 10 дни Умарпашаев стана убедителен шампион на силния турнир „Яшар Догу“ в Истанбул.

От утре националите ни и в трите стила започват лагери. Свободняците заминават за Полша, класиците ще се подготвят в Тетевен, а жените – в Благоевград. От 10 февруари е европейското в Рим, което не е приоритет и за трите ни отбора. Целта са олимпийските квалификации през март и април съответно в Будапеща и София.

Коментари

Задължително поле