Сливенци събират средства за количка за дете с церебрална парализа

Приятели на сливенско семейство откриха дарителска кампания за набирането на 3200 лева в помощ на 14-годишния Стилиян Николов. Момчето е с детска церебрална парализа и се нуждае от специализирана количка. Близките не разполагат с такива средства, за да му я купят. Стилиян има сестра-близначка Теодора, която е със същото заболяване.

Дарителската кампания бе подкрепена от общината и организаторите на състезание по дрифт, които се проведоха през почивните дни в Града под Сините камъни. Общината бе домакин на петия поред Фестивал на 100-те войводи, по време на който Ути Бъчваров направи кулинарно шоу, кнцерти изнесоха Валя Балканска, Куку-бенд, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”, а 20 производители от региона представиха продукцията си.

В града се проведе и предпоследния кръг от състезанието „Дрифт България – 2019”. Над 40 участника от страната и Румъния демонстрираха майсторско управление, но и изразиха подкрепата си за безопасното движение по пътищата. На първото събитие бяха поставени благотворителни касички за Стилиян, а на второто средствата се събираха от благотворително „дрифт такси”. Организаторите съобщиха, че от дарения на участници и публика са били събрани близо половината от нужните средства. Кампанията продължава.

Коментари

Задължително поле