Словак откраднал дамска чанта, докато е в изпитателен срок заради палеж

Словашки гражданин, с условна присъда за палеж, е откраднал дамска чанта, оставена без надзор в супермаркет в Търговище. Случаят е станал в следобедните часове на последния ден от миналата година.

63-годишна жена оставила за малко чантата си,  докато пазарувала. От това се възползвал 49-годишен мъж, който грабнал чантата, надявайки се, че в нея има повечко пари. Вече извън магазина я преровил, но вътре имало едва 20 лв. Хвърлил чантата с документите на жената в контейнер за смет.

Това, че взел чанта обаче било видяно на камерите  от охраната на магазина, която задействала полицията и мъжът бил задържан за отрицателно време.

Документите и парите са върнати на жената.

Словакът е постоянно пребиваващ у нас. Имал българска приятелка и дете от нея, но през 2017 г. се разделили.  В края на годината тогава извърши палеж на апартамент и шивашко ателие, собственост на тъща му. Винял нея за раздялата с жена си.

Условната му присъда за палежа е 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок.  Кражбата на чантата попада в този срок.

49-годишният мъж сега живеел като несретник. Самонастанил се бил в къща в Търговище и работел каквото намери нелегално. Неофициално се говори, че в страната си преди е бил полицай, но няма потвърждение за това.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони