Служители на ГДБОП разкриха модерна оранжерия за канабис (СНИМКИ)

В рамките на планираните действия, служителите на отдел „Наркотици“ в ГДБОП и криминалисти на СДВР претърсили хале на територията на Локорско, съобщи МВР. Голямото помещение било приспособено за оранжерия и в него, с помощта на модерно оборудване и различни препарати, били отглеждани 700 растения канабис, достигнали различен стадий на развитие. В хода на предприетите действия там са открити и 17 кг сух канабис, боен пистолет „Макаров“ с поставен заглушител, иззети са четири мобилни апарата със СИМ карти и таблет. На място са задържани четирима мъже - столичаните Х.М./44г./ от София, осъждан за кражби, М.С./39г./, с криминалистически регистрации за извършени кражби, и Н.И. /39г./ - осъждан за незаконно притежаване на оръжие , и К.Б. /24г./ от Мездра. В апартамент в столицата, обитаван от К.Б., полицейските служители намерили сак с общо 10 кг канабис, разпределен в пликове. Иззет е и мобилен телефон със СИМ карта. В полезрението на антимафиотите попаднал и В.С. /41г./, с множество криминалистически регистрации за производство, притежание и разпространение на наркотици, в апартамента на когото са иззели мобилни телефони, документи и банкови карти.

Общото тегло на открития наркотик е 27 кг суха маса канабис и 700 растения от същия наркотик.

На петимата задържани е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл. 354 А, 354 В и 339 от НК. След 72-часовото им задържане, на Х.М., М.С., Н.И. и В.С. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на К.Б. – „домашен арест“.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава под ръководството на СГП.

Коментари

Задължително поле