Служителка, присвоила над 28 000 лева от адвокатска кантора, жали наказание на Темида

Подсъдимата трябва да върне присвоеното, съдът е постановил и конфискация на 4 декара неин имот

Районният съд в Габрово през март тази година е признал подсъдимата Евгения К. за виновна в това, че в периода от 31 януари 2011 г до 14 май 2014 г.,чрез използване на неистински документи, е присвоила общо 28 080 лева. Парите са собственост на Адвокатска колегия – Габрово, а Евгения Г. имала намерение противозаконно да ги присвои.

Магистратите в Габрово я осъдили на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок. Освен това съдът я е лишил от право да заема държавна или обществена длъжност и от право да управжнява професия или дейност, свързана с пазене или управление на чуждо имущество за срок от 3 години. Темида постановила и конфискация в полза на държавата на притежаван от подсъдимата поземлен имот в размер на 4000 кв.м. в местността „Панът“ в община Габрово.

Със същата присъда подсъдимата е осъдена и да плати на Адвокатска колегия – Габрово сумата от 28 080 лева, представляваща обезщетение за причинените имуществени вреди в резултат от престъплението, заедно със законната лихва.

Делото в Окръжния съд във Велико Търново е образувано на основание въззивни жалби от подсъдимата лично и от нейния защитник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България