Случаите на Covid в Китай достигнаха рекордно високи стойности

Официалните данни показват, че броят на случаите на Covid в Китай е достигнал рекордно ниво от началото на пандемията, докато страната се опитва да ограничи разпространението на болестта с незабавни забрани, масови тестове и ограничения за пътуване.

В Китай са регистрирани 31 454 вътрешни случая - 27 517 без симптоми - съобщи Националното здравно бюро. Броят им е сравнително малък в сравнение с огромното население на Китай, което наброява 1,4 милиарда души.

Но съгласно строгата политика на Пекин за нулева зараза дори малки огнища могат да затворят цели градове и да поставят под строга карантина контактите на заразените пациенти.

Тази политика предизвиква изтощение и недоволство сред голяма част от населението, докато пандемията наближава третата си година, предизвиквайки спорадични протести и намалявайки производителността във втората по големина икономика в света.

Данните от сряда надхвърлят 29 390 случая на заразяване, регистрирани в средата на април, когато мегаполисът Шанхай беше блокиран, а жителите му се затрудняваха да купуват храна и да получават медицински грижи, пише БТА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия