Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

Сменят лампите по бул. “България” и част от Околовръстния път на София Лед технология сваля три пъти разходите за издръжка на уличното осветление в обновените райони

Снимка: Архив

Близо три пъти ще се намали издръжката на уличното осветление по бул. България и Околовръстния път от бул Черни връх до резизденция “Бояна”. Това стана ясно днес, по време на проверка на  ремонтните дейности на осветлението на булевард “България”, направена от  зам.-кмета на Столичната община Евгени Крусев.

“Осветлението се подмяна цялостно, а стойността на проекта е 630 хиляди лева. Новите тела са с лед технология, която ще спести значителни средства за електроенергия. Ако до момента на годишна база за булевард “България” са се плащали около 115 хиляди лева за електричество, след подмяната на осветителните тела ще се плащат около 34 хиляди лева на година”, заяви Крусев.

Той допълни, че спестените средства от около 80 хиляди лева на годишна база отново ще бъдат разходвани за закупуване на нови осветителни тела в други части на София. “Този обект, може би е най-значимият в областта на уличното осветление, тъй като е и най-голям. Булевард “България” е един от основните столични булеварди и освен, че ще ни бъде по-светло, ще бъде и по-евтино като електроенергия, която ще се заплаща”, обясни Крусев.

До края на септември се очаква да приключи подмяната на осветлението на булеварда до Околовръстния път. Ще бъдат подменени над 1 000 осветителни тела от булевард “Черни връх” до резиденция “Бояна”.

Зам.-кметът заяви и че към момента е приключило изграждането на осветлението около Централна гара. “Осветлението беше неефективно”, коментира той. По думите му това е бил другият голям инвестиционен проект. Столична община продължава с изграждането на уличното осветление и в по-малките улици на София.

Относно искането за поставяне на улично осветление от страна на жителите на Владая, Крусев коментира, че в тази част – то е в правомощията на Агенция “Пътна инфраструктура”. “Ние реално бихме могли да проведем преговори с тях и да анализираме колко би струвало и как би могло да бъде изградено такова осветление, но то трябва да бъде изградено и финансирано от “Пътната агенция”.

Крусев посочи, че поддържат пряка връзка с Инициативния комитет във Владая от края на миналата година. “На база на техните искания, които бяха поставени още тогава, се взеха някои решения, които подобриха тяхното транспортно обслужване”, коментира той. Така в отговор на исканията на жителите е бил разкрит пункт за продажба на билети, освен това е била разкрита транспортна линия №58.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.