Сметките на България не излязоха, останахме втори в групата

България остана на второ място в група 3 на Дивизия С от турнира за Лигата на нациите. Тимът на селекционера Петър Хубчев стигна само до 1:1 със Словения. В същото време Норвегия взе своето с Кипър след успех с 2:0. Така „лъвовете“ останаха зад скандинавците с 11 точки. Голът за домакините вкара резервата Галин Иванов в 68-ата минута, но Миха Зайц изравни четвърт час преди края. Шанс за участие в плейофната фаза на турнира обаче все още има. За целта „викингите“ трябва да се класират за Евро 2020 през квалификациите идната година. Имайки предвид обаче, че Норвегия е участвала само на два големи форума в своята история, това е малко вероятно.

Селекционерът Петър Хубчев хвърли от първата минута Станислав Костов, нападателят на „Левски“. Той зае мястото в стартовите 11 на Божидар Краев. А „лъвовете“ атакуваха още с Ивелин Попов и Спас Делев. За капитана на тима това бе мач №80 с националната фланелка, което му отреди място в топ 10 на вечната класация на „трикольорите“.

В титулярния състав попаднаха още Николай Димитров и Спас Делев, заменили наказания Тодор Неделев и Галин Иванов.

Въпреки големият залог, срещата се игра пред твърде малко зрители. Заради ниските температури на националния стадион „Васил Левски“ дойдоха не повече от 5000 души. Така мачът стана и най-слабо посетеният на трикольорите в турнира.

Мачът започна с домакински натиск, който обаче бе лишен от по-сериозни положения пред стажа на гостите Вид Белек. А първият опасен удар дори бе към Георги Петков. В 11-ата минута Роман Безяк намери Бенямин Вербич, чийто изстрел мина над вратата. Големият герой на вечерта обаче бе Ола Камара. Съотборникът на Златан Ибрахимович в "ЛА Галакси" вкара и двата гола за Норвегия, подпечатвайки им първото място в крайното класиране.

Отговорът на „лъвовете“ не закъсня. В 15-ата минута Антон Недялков овладя топката на фланга, след което навлезе в наказателното поле на Словения, а последвалият му пас намери Костов. Изстрелът на голмайстора на „сините“ мина покрай целта. Послеваха равностойни минути, в които играта бе съсредоточена основно в средата на терена. В 33-ата минута нов шут на Костов мина в опасна близост от мрежата на съперника. А последната опасност за първата част отново бе пред вратата на Белек. Острото центриране на Георги Костадинов обаче бе пресечено от бранител в „синьо“ пред погледа на Спас Делев.

В самото начало на втората част Страхил Попов центрира перфектно към Ивелин Попов, но ударът на капитана попадна право в ръцете на Белек.

В 60-ата минута Хубчев предприе първи ход – пусна в игра Радослав Василев за сметка на Станислав Костов. Малко след това и Николай Димитров напусна терена, заменен от Галин Иванов.

Смените дадоха резултат и в 68-ата минута именно халфът на „Славия“ вдигна премръзналите фенове на крака, откривайки резултата. Иванов се разписа с глава след центриране на Страхил Попов. За играча на „Касъмпаша“ това е четвърта асистенция в турнира.

Веднага след това и Делев отстъпи мястото си за сметка на Петър Занев, а промяната доведе и до смяна на тактиката. България заигра от 4-3-3 на 3-5-2, но това изигра лоша шега на „трикольорите“. В 75-ата минута отбраната ни се пропука и Миха Зайц изравни, след като бе оставен непокрит в наказателното поле.

В заключителните минути и двата тима пропуснаха отлични възможности, за да грабнат трите точки. Така Норвегия взе първото място с 13 точки, България остана втора с 11, следвана от Кипър с 5 и Словения с 3.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ