На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Смирненски във фокуса на „Светове и утопии”

По повод 120 години от рождението на Христо Смирненски – един от най-обичаните български поети, научната и литературна общност в България организира Национална научна конференция под мотото „Светове и утопии”. В двудневия семинар ще бъдат представени повече от 50 доклада и научни съобщения на съвременни изследователи от БАН и десетина водещи наши университети.

Откриването на конференцията е на 13 ноември 2018 г., вторник, от 10 ч. в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – Нова конферентна зала, ет. 2. Форумът ше бъде съпътстван от две изложби.

Първата ще се открие непосредствено преди конференцията в Университетската библиотека и представя архивни материали за Христо Смирненски, притежание на Институт за литература – БАН.

Втората изложба представлява експозиция на оригинални предмети и архивни материали от фонда на къща музей „Христо Смирненски“ към Националния литературен музей. Ценителите на историко-литературното ни наследство биха могли да присъстват на откриването на 14 ноември 2018 г., сряда, от 17,30 ч. в Къща музей „Никола Вапцаров”, ул. „А. Кънчев” № 37. Конференцията и изложбите ще бъдат открити от доц. д-р Елка Трайкова (директор на Института за литература при БАН) и Атанас Капралов (директор на Националния литературен музей).

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.