Смут на "Камп Ноу": „Барса“ е заплашена от банкрут

Spectators wait for the kick off before the UEFA Champions League quarter-final second leg football match FC Barcelona vs Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 19, 2017. / AFP PHOTO / PAU BARRENA (Photo credit should read PAU BARRENA/AFP/Getty Images)

Тежка прогноза направи Виктор Фонт, кандидат за президент на „Барселона“. Според него, испанският колос е заплашен от финансов колапс и дори банкрут заради лошото управление на настоящия ръководител Хосеп Мария Бертомеу.

„Отдавна предупреждавам, че клубът се движи към голяма буря, макар да разполага с най-силното поколение в историята – обяви Фонт в открито писмо-. - Преди рисковете на това управление бяха огромни, но в момента вече са гигантски. Сега живеем във време на пандемия, което ще се отрази не само на спорта, но и на живота. През последните месеци станахме свидетели на срамни страници по отношение управлението на „Барселона“ и този процес ескалира през последните няколко дни. Точно когато приоритет трябва да бъде изваждане на клуба от кризата, президентът анонсира нов модел на управление, с нови директори, за да запази поста си. Вече целият клуб е в опасност. Тази политика е еретична. Заради незначителните приходи заради пандемията и разривът в борда на директорите „Барселона“ е под опасност да банкрутира и да се разрушат моралните основи на клуба. Край на играта“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят