Снайпера се прицели в шампион по муай-тай

Стоян Копривленски

Стоян Копривленски-Снайпера се прицели в украинския шампион по муай-тай Дима Хлевка в кулминацията на галавечерта в Пловдив тази вечер. Битката в зала „Колодрума“ ще е в три рунда от по 3 минути в категория до 70 кг.

През декември бургазлията записа най-големия си успех в професионалния кикбокс, като спечели претендентския турнир за световната титла в Холандия.

Именно в Страната на лалетата Снайпера тренира през последния месеца. Пристигна 24 часа преди шоута с именития си треньор Майк Пасение, който ще застане и в неговия ъгъл. Българинът се закани този път също да бъде безкомпромисен, както през декември, когато постигна най-бързия и зрелищен нокаут на турнира. Именно заради точните си удари Стоян получава и прякора си. А след шоуто Копривленски ще дари ръкавиците си на благотворителен търг, като вече има желаещи да ги купят за 600 лева.

На галавечерта в Пловдив любителите на кикбокса ще могат да се насладят и трикратния световен шампион по муай тай Йордан Янков – Руския. Негов съперник в кат. до 85 кг ще е старозагорецът Христомир Янчев.

„Изобщо не подценявам противника– каза Янков. - Напротив. Той е по-мотивиран, защото срещу себе си има титулуван боец. И с мен е било така.“

Общо 16 мача ще предложи шоуто. А в любопитен сблъсък ще се срещнат представители на футболните агитки на ЦСКА и „Левски“ съответно Владислав Кънчев и Виктор Николов. Посланието, е ако има спорове да ги решават на спортната арена, а не извън нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт