Снимат сериал за „Ролинг Стоунс“

“Ролинг Стоунс”

Групата разреши да се използва тяхната музика

Бандата вече е била герои на телевизионен проект

Ще бъде заснет игрален сериал за “The Rolling Stones”. Проектът ще бъде продуциран по FX канала от същата компания, която работи в предаването “Crown”. Групата вече е дала разрешение да използва тяхната музика в лентата. Също така е известно, че сериалът ще има два сезона. Сценаристът е британският писател Ник Хорнби - филмите “Образование на сетивата” (2009) и “Бруклин” (2015) по негови сценарии бяха номинирани за “Оскар”.

Проектът, който все още няма име, ще разкаже историята на групата от нейното основаване до 1972 г., включително работата по албумите им “Satanic Majesties Request”, “Beggars Banquet”, “Let It Bleed”, “Sticky Fingers” и “Exile на Main Street”.

В кариерата на “Ролинг Стоунс” това са годините, в които има големи драми, съперничества и предателства, смъртоносни мистерии, любов, наркотици, секс и много музика - с една дума: рокендрол.

Мик Джагър и неговата група вече са ставали герои на телевизионния проект. За тях бе заснет телевизионният сериал “Винил”. Първият сезон бе излъчен по HBO през 2016 година. Режисьор на поредицата е Мартин Скорсезе, а продуценти са фронтменът на “The Rolling Stones” Мик Джагър и съавторът на “Клана Сопрано” Терънс Уинтър.

Сюжетът се развива около шефа на American Century Records Ричи Финестра, който се опитва да спаси бизнеса си и изпитва на гърба си всички предизвикателства на индустрията.

В сериала участват Оливия Уайлд и Боби Канавале. В една от ролите е синът на Мик Джагър Джеймс.
Скорсезе и Джагър работят по сериала от 2011 г. Двамата започнаха да работят заедно от 2008 г., когато излезе документалният филм “The Rolling Stones. Да бъде светлина”.

Коментари

Задължително поле