Сняг и буря отложиха старта на Радо Янков

Тежките метеорологични условия станаха причина за отлагането на първия старт на Радо Янков на световното първенство по сноуборд в Сиера Невада (Испания). Паралелният гигантски слалом трябваше да се проведе вчера, но бурен вятър и силен снеговалеж провалиха плановете на организаторите. Те първоначално отложиха старта, но в крайна сметка бе взето решение състезанието да бъде отложено.

„С природата няма шега“, написа чепеларецът в социалните мрежи. Така той ще търси медал първо в паралелния слалом, който според програмата трябва да е днес. Гигантският слалом пък е изместен за четвъртък. България е представена с двама състезатели в паралелните дисциплини - при жените ще участва Теодора Пенчева.

Междувременно Алберт Попов зае осмо място в слалома на световното по ски алпийски дисциплини за младежи в Оре (Швеция). Софиянецът се движеше на позиция за медал след първия манш - трето време, но във втория се представи по-слабо и завърши на 1,22 секунди след шампиона Адриан Пертъл (Австрия). Камен Златков пък хвърли бомбата във втория манш. Той беше най-бърз с 49,48 секунди, но остана едва 19-и заради пасив от над 4 секунди от първото каране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт