Собственикът на "Дунарит": Ако пожарът инициира детонация, тя може да доведе до материални щети

Собственикът на оръжейния завод "Дунарит" Емилиян Гебрев заяви пред БНТ, че няма пострадали хора п ри пожара в завода . Никой не е наранен, никой не е уплашен, няма опушени хора, всички села са уведомени, че димът, който се отделя, не е противопоказен, каза Гебрев.

Той уточни, че пожарът е възникнал не в склад, а в производствен цех.

"В завода възниква пожар в един от цеховете, веднага задействан е евакуацонен план, съставен е щаб за действие. Всички хора са извадени от района на завода. Няма какъвто и да било проблем за здравето на когото и да било, никой не е наранен, не е надраскан, не е уплашен. Всички планово са изведени на десетата минута от района на завода. Селата, които са намират в непосредствена близост, са предупредени да бъдат спокойни, че това е един пожар и няма нищо повече от това какво да се случи", каза Гебрев.

"В момента се изчаква да изгасне пожарът, но по-рано от 24 часа, съгласно действащи инструкции, никой няма право вътре до влиза, за да не се стигне до някакъв инцидент с човешки живот. В момента се прави подготовка за облитане с дрон за получаване на първоначална информация за размера на пожара. Единственото нещо, до което може да доведе, са материални щети. Няма наранени хора, няма опушени хора. Всички села са уведомени, че димът, който се отделя не е противопоказен. Складовете се намират далече от горящия цех и там се намират само ежедневните планови норми, съгласно инструкции за работа с взривни материали. Ако пожарът инициира някаква детонация, тя може да доведе единствено и само до материални щети", каза собственикът на "Дунарит".

Коментари

Задължително поле