Условна присъда и глоба за пиян моторист, карал с чужди номера

Обявиха Тер Щеген за светец

Изписват най-малкия пациент на 4 месеца с морбили от болница „Св. Анна“ в София

Откраднаха 1 тон кабел за високо напрежение

Задържаха млад мъж за продажбата на 1 тон краден ечемик

Парламентарната правна комисия прие правила за избор на нова ЦИК

32 са вече случаите на морбили в страната

Осъдиха двама роми, затрили самотник по идея на лихвар Убийци и подбудител си признаха вината, за да получат по-леки наказания

Правната комисия отложи гласуването за връщане прага на преференциите на 7%

Свищовският състезател Ясен Тодоров с бронзов медал от Държавно първенство по киокушин карате

Футболен шахмат на „Анфийлд“

Банско се представя като топ фестивална дестинация на две изложения

Специалисти от Дневния център за деца с увреждания в Свищов провеждат обучение на педагози от забавачките

Опасна дупка зейна на Дунав мост

Велико Търново и Монтана споделиха опит в сферата на социалните услуги

Собственици на имот съдят НС заради несправедливо обезщетяване Родното законодателство нарушавало правото на ЕС

Двама собственици на поземлен имот от община Добричка съдят Народното събрание за вреди, причинени им от неприлагане на европейското право, съобщиха от пресцентъра на Добричкия окръжен съд. В исковата си молба те посочват, че парламентът не е изпълнил задължението си, произтичащо от правото на ЕС, да въведе в родното законоделство мерки, които гарантират справедливото обезщетяване на собствениците на имоти, отчуждени принудително за държавни нужди.

Жалбоподателите са собственици на имот, част от който е бил отчужден за изграждането на обект от национално значение- газопроводното отклонение Добрич-Силистра. Според тях оценката на отчуждената земя е била извършена по неправилна методика и за това не са получили справедливо обезщетение. Посочват, че в българското законодателство съществува дискриминационна разпоредба, която позволява на държавата да влияе на цените в своя полза за сметка на собствениците на отчуждени имоти.

ДОС е разгледал исковата молба, но е спрял производството, заради противоречива съдебна практика по въпроса дали административните или общите съдилища трябва да разглеждат искове да отговорността на държавата за причинени вреди, причинени от нарушение на правото на ЕС. Във връзка с такива дела в края на 2016 г. Варненският административен съд е отправил запитване до Съда на Европейския съюз, който трябва да даде отговор на въпроса кои съдилища са компетентни да разглеждат тези дела. Решението на ДОС подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.