Соколов аут от националния за лятото

Цветан Соколов няма да играе за националния отбор в дебютното издание на Лигата на нациите това лято. Диагоналът ще е извън терена за 4 месеца, тъй като ще се подложи на операция заради сериозна травма в лятото коляно. Не е ясно дали Соколов ще успее да се възстанови и за световното през септември, на което България е домакин заедно с Италия.

Въпреки здравословните проблеми 208-сантиметровият топреализатор беше на ниво за клубния си „Кучине Лубе“ (Чивитанова) във финала на Шампионската лига в Казан (Русия). Соколов заби 29 точки, но италианският тим загуби с 2:3 (-27, 18, 23, -23, -15) драматичната битка с местния „Зенит“, който спечели рекордна шеста титла на континента. В герой за шампионите се превърна кубинеца Вилфредо Леон,  отбеляза. 33 т. Представянето на българина обаче му спечели място в идеалния отбор на турнира. Той бе избран за най-добър на поста си, а наградата му трябваше да връчи родната легенда Любо Ганев, но в еуфорията около триумфа си домакините объркаха реда и Лупо връчи приза за най-добър централен блокировач на сърбина Драган Станкович, също от „Кучине Лубе“.

„Благодаря за поканата от европейската централа да съм сред ВИП-аовете на финалите – сподели вицепрезидентът на родната федерация и на БОК. - Видях се с много приятели, обмених идеи по организацията и накрая се насладих на черешката на тортата - фамозния волейбол на финала“.

През уикенда пък стана ясно, че Соколов ще подпише нов договор с италианския клуб за още 3 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт