Соколов и компания лидери след 3 победи

Цветан Соколов и „Кучине Лубе“ лидерстват в групата, след като записаха трети успех в Шампионската лига по волейбол. Тимът от Чивитанова срази при гостуването полския вицешампион ЗАКСА с 3:0 (19, 17, 19), а битката бе изгледана от 8700 зрители в зала „Арена Гливице“. Българинът бе втори по резултатност с 13 точки, като имаше три блока и 42 процента ефективност от атака. Над всички бе кубинецът Йоанди Леал с 14 т. Италианският отбор е на върха с 9 т. и пълен актив от 3 победи, а поляците са втори с 3 т. (победа и две загуби).

На 31 януари Соколов и компания приемат чешкия ЧЕЗ.

Успех постигна и френският „Шамони“, воден от селекционера на представителния ни тим Силвано Пранди, след 3:1 срещу „Волей“ (Любляна). Националът Мартин Атанасов игра в три от четирите гейма и отбеляза 9 т.

Снощи в Брюксел бе теглен жребият за европейското през септември. За първи път домакин на шампионата ще бъдат 4 страни - Франция, Словения, Холандия и Белгия, като форматът е разширен и ще участват 24 страни.

Полуфиналите ще се играят в два различни града - Париж и Любляна, а френската столица ще посрещне финалите. На Евро 2017 „трикольорите“ завършиха 6-и.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт