"Солвей Соди" боядиса 10 пешеходни пътеки в Девня

Над 20 служители на завод "Солвей Соди" боядисаха в снежно бяло 10 пешеходни пътеки около 3 училища и 2 детски гради в Девня. Инициативата "Безопасно пристигни за първия учебен ден" бе подета от отдел "Здраве и безопасност при работа" в компанията.

Тя си партнира с община Девня за осигуряването на безопасно придвижване на децата до учебните заведения. Сътрудничеството между "Солвей Соди" и кметството е традиционно и в сферата на социалните дейности, образованието и културата, припомниха от компанията. От 2016 г. трите големи предприятия на територията на Девня - "Солвей Соди", "Агрополихим", "Девня Цимент", заедно с общината и СУ "Васил Левски", поставиха началото на проект за създаване на професионални паралелки по "Автоматизация и електрообзавеждане на производството".

Той получи национално признание и се дава като пример за успешно партньорство между бизнеса и местната власт. С репутацията на един от най-големите инвеститори в България "Солвей Соди" се стреми да управлява дейността си с грижа за местната общност, околната среда, здравето и безопасността на работещите на територията на содовия завод, допълниха от компанията. Предстои тя да реализира нови социални инициативи в региона.

Коментари

Задължително поле