„Солвей Соди“ участва в засаждане на дръвчета в Девня и на входа на "Провадия-Солницата"

Служители на "Солвей Соди" заедно с ученици от СУ "В.Левски" в Девня засадиха 200 дръвчета по протежение на велосипедната алея в парк"Разсадника".Изпълнителният директор на предприятието Спирос Номикос се обърна към присъстващите с думите: „Искам да кажа огромно „Благодаря!“ на училището и децата, които днес работиха тук неуморно и от сърце. Дръвчетата, които засадихме, са подарък за всички нас. Така обновеният от кметската администрация парк придоби завършен вид и стана още по-хубав“.

Служители от дъщерното предприятие "Провадсол" засадиха 100 туи на входа на археологическия обект "Провадия-Солницата", който е на територията му и компанията традиционно подпомага разкопките. В акцията участваха децата от помощното училище в село Кривня, на което предприятието ежемесечно помага с храна. След това беше организирано посещение с беседа за тях в археологическия комплекс, като се запознаха с последните нови открития в най-стария солодобивен център в Европа, съобщиха от пресцентъра на "Солвей Соди".

Служители на „Солвей“ от над 160 обекта на Групата в целия свят обединяват сили с местните общности в Дните за доброволчество, като компанията избра за тема през 2019 г. „Опазване на околната среда". Това е в подкрепа на срещата на върха за борба с климатичните промени на ООН, която се проведе на 23 септември.

Коментари

Задължително поле