Сотир Цацаров: Ще има още обвинени висши политици

Едни го възприемат като пиар, но аз го възприемам като нормална част от работата, каза главният прокурор в "Шоуто на Слави"

Има обвинени висши политици и ще има още обвинени висши полици, заяви главният прокурор Сотир Цацаров в "Шоуто на Слави". Едни го възприемат като пиар, но аз го възприемам като нормална част от работата, каза той.

Постановяването на присъди не е в правомощията на прокуратурата, напомни Цацаров. Когато корупцията е държавна политика, никакво правосъдие не може да я спре, цитира той предшественика си Никола Филчев, когото определи като спорен като личност, но брилянтен юрист.

Още утре ще стартира проверка срещу Владислав Горанов, ако се окаже, че е вярно, отговори главният прокурор на въпрос дали министърът на финансите живее в луксозен апартамент, чийто наем не би могъл да си позволи.

Условията, в които пребивава Десислава Иванчева не се различават от условията, в които пребивава който и да е арестант, каза Цацаров за обвиняемата бивша кметица на столичния район "Младост". Казал съм на министъра на правосъдието, че тази демонстрация - белезници на краката, е напълно излишна, добави главният прокурор.

Ако наистина Цветан Василев е давал на някого 100 хил. евро, искам да го информирам, че нито евро от тях не са достигали до мен, заяви Сотир Цацаров.

Всички очакваха, че делото "КТБ" ще бъде удобно разточено, но това дело е в съда с внесен обвинителен акт, посочи той.

Ако експертизата потвърди доклада от предварителната проверка на ДАНС, можете да бъдете сигурни, че ще има обвиняеми министри и областни управители, обяви главният прокурор за разследването по сигнала на Елена Йончева за изграждането на оградата по границата с Турция.

Категорично няма да приема тезата, че обвиненията срещу Баневи, Арабаджиеви и Миню Стайков са свързани с предстоящите избори, заяви Цацаров. За пръв път видях с очите си напълно годни разработки за тях на ГДБОП и ДАНС, обясни главният прокурор защо държавното обвинение се задейства срещу тях точно сега.

Дали всичко, което Николай Кокинов казва на Бойко Борисов в изтеклия запис от разговор в дома на премиера, не се дължи на това, че не е стигнал до заветната длъжност апелативен прокурор на София, попита Цацаров и заяви, че не се чувства като личния прокурор на Борисов.

Варненската окръжна прокуратура от много време не е имала силно дело за корупция. Колегите, ако гледат, да си помислят. Отговорът на техните съграждани, го дължат самите те, каза Цацаров в отговор на въпрос за обществените поръчки в общината.

Това е поредният пропаганден балон, каза главният прокурор на въпрос за закона "Магнитски".

Всяко стадо си има черни овце. Има хора в прокуратурата, които не си вършат прокурорската работа. За съжаление същото е положението и в съда, завърши Сотир Цацаров.

Пълен запис на предаването - ТУК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право