Сотир Цацаров: Ще подкрепя Иван Гешев за главен прокурор, защото знам как работи и че не се огъна

Снимка: Пламен Стоименов/архив

Ще подкрепя кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, защото знам как работи и че не се огъна в най-тежкото време. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на изслушването си пред Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС).

"Аз ще подкрепя този кандидат. Ще го подкрепя не защото очаквам от Иван Гешев благодарност. Ще бъда съвсем откровен. Ако аз очаквам Иван Гешев заради подкрепата си за неговата кандидатура, по същите виждания на стоящия от мен би следвало да очаквам благодарност за него за същата подкрепа, която оказах за неговата кандидатура. Аз не я очаквам от никого. Ще подкрепя този кандидат, защото знам как той работи. Знам, че той не се огъна в най-тежкото време. Ще го подкрепя, защото знам какво е отношението към колегите му", каза още Цацаров.

"Дошло е време, в което начело на прокуратурата трябва да застане прокурор", смята обвинител номер едно. „Мина времето, когато начело на прокуратурата трябваше застане адвокат. Мина времето, в което начело на прокуратурата трябавше да застане съветник на президента и професор по право. Тогава доцент. Мина времето, в което начело на прокуратура трябва да застане наказателен съдия“, заяви още Цацаров.

Коментари

Задължително поле