София е с рекорден бюджет от над 2,6 млрд. лева (обзор)

Кметът на София Васил Терзиев се ангажира преди дни ремонтите на тротоарите и пътната мрежа да са бързи и качествени.

С 45 гласа “За” и 15 “Против”

Столичният кмет Васил Терзиев: Публикуваме всеки месец разходите!

Бюджетът, с който разполага София, след приетите предложения за промени, е над 2,6 млрд. лв., рекорден е, но нашата амбиция не приключва с това, заяви столичният кмет Васил Терзиев след като съветниците гласуваха план-сметката на София.

“Обещахме и в зала да работим амбициозно по приходната част, за да намерим още възможности за финансиране по част от проектите, които са в резервния списък”, посочи Терзиев след дебатите и гласуването в Столичния общински бюджет. Кметът на София се ангажира всеки месец да се публикуват разходите на Общината, а на тримесечие да се дава информация и за приходната част, за да може софиянци да знаят къде отиват парите им.

В подкрепа на бюджета на Столична община гласуваха 45 общински съветници от ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната - Демократична България” (“Спаси София”), а 15 бяха “против” предложения бюджет.

“Въпреки дискусиите и ескалациите, които имаме, това е една стъпка, която показа отговорно отношение в общинският съвет”, заяви още Васил Терзиев. В бюджета са заложени средства за строителство на детски градини, подобряване на пътната и тротоарната инфраструктура, за озеленяване и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони