София Лорен на крака след тежка травма

София Лорен в диаманти – блестяща, както винаги, дори и наближаваща 90-те.

89-годишната звезда посети събитие на любимата си марка бижута

Актрисата отново блести в диаманти

През септември италианската звезда София Лорен ще отпразнува 90-ия си рожден ден. От дълго време тя живее в Швейцария, на брега на Женевското езеро. Именно в красивия си швейцарски дом през септември 2023 г. актрисата пострада тежко след падане в банята. Тя счупи бедрото си на няколко места и тазобедрената си кост. След наложилата се спешна операция София Лорен мина през дълга рехабилитация. Нейните синове Карло и Едоардо, които живеят в САЩ, бяха с нея през цялото време.

Неотдавна актрисата направи първата си светска поява след травмата. Тя се появи на събитието „100 години страст“, ​​посветено на 100-годишнината на марката бижута Damiani. Това е фамилна бижутерска къща, в момента ръководена от третото поколение на семейство Дамяни. Тържеството се състоя в миланския театър Teatro Vetra, а главните звезди бяха актрисата Джесика Частейн и София Лорен. И двете се появиха на килима с бижута от марката по случай рождения й ден. 
София Лорен си сътрудничи с Damiani от много години. Италианската знаменитост многократно е признавала любовта си точно към тези бижута, а в израз на взаимност марката посвети на нея цяла колекция, която носи името ѝ.

Актрисата толкова много обича тази бижутерска къща, че дори по време на снимките на култовия филм „Девет“ убеждава режисьора Роб Маршал да използва бижутата на марката, за да създаде образите и костюмите за героите. Самите представители на компанията признават, че Лорен никога не е била само „лице“ на бижутерската къща, а винаги е била част от нея.

Марката Damiani посвещава цяла колекция на италианската звезда.

Актрисата отдавна е приключила с филмите. От време на време се появява в реклами и фотосесии и се радва на спокоен живот в Швейцария. Последната работа на звездата беше филмът на нейния син Едоардо Понти „Животът пред теб“, който излезе през 2020 г. В него София Лорен играе главната роля - мадам Роза, оцеляла от Холокоста. Лентата беше номинирана за „Оскар“ и „Златен глобус“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица