София очаква преродените метъл хищници от „Пантера“

Звярът Филип Анселмо

Зверовете идват през май догодина

Каубоите от ада стартират европейското си турне с дата в България

Една от най-великите метъл банди на всички времена идва в България за самостоятелен концерт на 26 май 2023-а година в зала Арена София, а билетите с цени от 80 до 160 лева вече влязоха в предварителна продажба. Това са преродените и завърнали се в нов състав хищници от “Пантера”.

Оригиналният квартет с вокалист Филип Анселмо, китарист Даймбег Даръл, неговия брат, барабаниста Вини Пол и басиста Рекс Браун, бързо се издига до огромен световен успех през 90-те години на миналия век с множество златни и платинени албуми, разпродадени турнета, брутални изпълнения на живо и четири номинации за “Грами”.

Днес живи от оригиналния състав са само Филип Анселмо и Рекс Браун, а починалите музиканти намериха свои достойни заместници в лицето на барабаниста на “Антракс” Чарли Бенанте и легендарния китарист на Ози Озбърн и Black Label Society Зак Уайлд.

Тази четворка ще изнесе първите концерти на “Пантера” от 22 години насам, като началото на турнето е през следващия месец в Южна Америка.

“До последно не се знаеше дали изобщо ще дойдат в тази част на Европа, но ние с колегата от Румъния бяхме изключително настойчиви, затова и това са единствените дати в региона. Заради нашата дата се удължи цялото им турне, тук ще имат и репетиция предния ден”, коментира промоутърът Стефан Еленков и добави, че заради липсата на други дати в региона се очакват фенове от Сърбия, Северна Македония, Гърция и Турция.

И до днес техните метъл шедьоври са считани за крайъгълни камъни на тежката музика - “Cowboys From Hell”, “Vulgar Display Of Power” и “Far Beyond Driven”, който става номер 1 в Billboard. Четиримата от Тексас продължават да вдъхновяват множество музиканти по света като същевременно печелят милиони предани фенове по целия свят. В това число - и българската публика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес