София става център на туризма

От 29-ти ноември до 1-ви декември столицата ни ще е домакин на „Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм“, организиран от Министерството на туризма и Световната организация по туризъм. Над 100 чуждестранни делегати и 15 министри на туризма ще присъстват на конференцията, която ще допринесе за популяризирането на страната ни като атрактивна туристическа дестинация с възможности за развитие на културно-историческия туризъм.

Министърът в оставка Николина Ангелкова и генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН днес дадоха съвместен брифинг заедно с министърът на туризма в Малта Едуард Замит Луис, принцесата на Йордания Дана Фирас и министърът на туризма в Кения Наджиб Балала.

„Изключително важно е доверието, което ни гласува Световната организацията по туризъм. Секторът вече е на трето място в света, като една от индустриите с най-голям принос за развитието на световната икономика“, коментира Ангелкова.

Генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай коментира, че тракийската цивилизация е изцяло българска. „Имате фантастична възможност да представите нови истории на света. Всички знаят за гърците, египтяните, римляните, инките, маите, но малко хора обаче познават културата на местно ви население. България трябва да подчертава стойността на историята си, за да привлече вниманието на света“.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес