София търси граждански проекти за 1 млн. лв.

Документи могат да се подават онлайн до 5 май, а обявяването на резултатите е от 17 май до 30 юни, уточняват от градската управа.

Иновативната програма “Европа” 2021 е на Столичната община

Кандидатстване онлайн

Четири приоритетни оси

Започва кандидатстването по програма “Европа” 2021 на Столична община. Тя е предназначена да подкрепи граждански проекти в прилагането на добри европейски практики на местно ниво, като общото финансиране е по четири оси, всяка от които с общ бюджет от 125 000 лв.

Кандидатстването е изцяло електронно - подаване на документи и проектните предложения, предупреждават от “Московска” 33. Формулярите са достъпни на сайта на Програмата “Кандидатствай тук”.

“Европа” 2021 има одобрени от СОС приоритетни области. Проектните предложения се подават само по електронен път на сайта на програмата.

Одобрените от Столичния общински съвет приоритетни области са:

1. Подпомагане на партньорството между структурите на гражданското общество и органите на местната власт при създаване и прилагане на иновативни европейски политики и добри практики, насочени към качеството на живот в столицата. Общото финансиране е 125 000 лв.

2. Развиване на партньорството между местната власт и гражданското общество в преодоляването на обществени дисбаланси с цел столицата да разгърне пълния си потенциал в бизнеса, политиката и обществото. Общо финансиране 125 000 лв.

3. Насърчаване на иновативни и дигитални инициативи в сътрудничество между граждани, обществени организации и местната власт. Общо финансиране 125 000 лв.

4. Подпомагане на иновативни решения за изграждане на устойчиво партньорство между структурите на гражданското общество, органите на местната власт и туристическия бранш. Общо финансиране 125 000 лв.
Оценяване и обявяване на резултатите на проектните предложение ще бъде в периода 17 май - 30 юни 2021 г. Одобрените за финансиране ще сключват договори през юни, а окончателното отчитане на проектите е 10 декември 2021 г.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони