Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Старец убит след жалба в „Съдебен спор“ (обзор) Задържани са дъщеря му и зет му, трите му внучки са освободени от плен

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

София ще отоплява училища с пелети собствено производство

Снимка: Архив

След като по проекта за рехабилитация на основните булеварди и улици в София бяха ремонтирани големите пътни артерии в столицата, идва ред на по-малките улици. Това каза заместник-кмета по финансите на Столична община Дончо Барбалов по БНР. Парите за ремонт на улиците през 2017 година не са по-малко, увери Барбалов.

В коментар за столичния бюджет за следващата година той обясни, че се запазва консервативният подход към приходите и за поредна година няма увеличаване на данъците. “В края на ноември има 92% изпълнение на приходите спрямо годишния план. Има изключително добра събираемост на данък недвижими имоти и такса смет”, посочи Барбалов.

Извън ремонта на НДК, до 2018 година пътните участъци около изграждащия се трети лъч на метрото трябва да бъдат отворени, уточни Барбалов по темата за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. Голям превес в бюджета на общината по думите му се дава на превръщането на София в зелен град. Председателството през 2018 година съвпада и с инициативата „София – спортна столица на Европа“, изграждат се съоръжения за стрийт фитнес и искаме да създадем условия културата на масовото спортуване да се подобри, защото през последните години изостава, заяви Дончо Барбалов.

Относно строителствотото на детски градини и детски ясли заместник-кметът изтъкна, че от 2012 година до есента на 2016 година 124 милиона лева са били инвестирани в строителство на детски градини, а в голяма част от районите на града въпросът с детските градини се счита за решен, при яслите проблемът обаче продължава да стои.

“Трябва да строим и проектираме внимателно, за да не се получи рискът да има достатъчно построена инфраструктура, а да няма деца”, предупреди Барбалов, като изтъкна аргумента за демографската криза. В момента 45 хиляди деца са обхванати от системата на детските градини в София.

“Заради замърсяването на въздуха с фини прахови частици през зимните месеци се обмисля вариант за преминаване към други видове отопление”, каза още Дончо Барбалов. В тази посока Столичната община планира подмяна на горивната база в детски градини и училища, които ползват течно гориво. Ще си произвеждаме пелети, с които ще снабдяваме учебните заведения, обясни заместник-кметът.

Относно закриващото се отделението по урология в Първа градска болница в столицата, Дончо Барбалов припомни, че през тази година е бил направен анализ на общинските болници отделение по отделение. Апаратурата за образна диагностика от закритото отделение ще бъде използвана в други отделения на болницата, а апаратурата за разбиване на камъни ще бъде пренасочена към Пета градска болница, където има добро урологично отделение, съобщи Барбалов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете