Спасители от четири държави тренираха за земетресение край Монтана

Над 180 пожарникари и спасители от четири страни взеха участие в международното учение EU ModEX 2019”, което се проведе в Монтана. В Центъра за професионална квалификация на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ край река Огоста български екипи и техните партньори от Гърция, Румъния и Молдова показаха действия и сътрудничество при спасяване на хора след тежко земетресение и последвали инциденти с опасни вещества.

В занятието освен пожарникари и спасители, участваха и служители на полицията, гранична полиция, БЧК , Центърът за спешна помощ и доброволни формирования. По време на учението беше задействан и реалният щаб за реагиране при бедствия на област Монтана. Работата на екипите бе проследена от зам.-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, директорът на ОДМВР Монтана ст.комисар Пламен Томов и наблюдатели от Швеция, Турция и Франция.

Ръководството на учението и наблюдателите се срещнаха и разговаряха и със зам.-областния управител на Монтана Нина Петкова.

Коментари

Задължително поле