Спас Гърневски: Зрещу правителството тече пълзящ преврат

Снимка: БТВ

От доста време в България срещу законното правителство тече пълзящ преврат. Това Спас Гърневски, депутат от ГЕРБ и заместник-председател на Комисията за борба с корупцията в парламента, по БТВ.

Според него, това се случва заради амбициите на БСП "да се върне във властта през задния вход против всички изисквания на демокрацията".

"За съжаление, и българският президент изцяло зае страната на партията, която го издигна за президент, и под крилото на лидера Корнелия Нинова", коментира Гърневски.

По думите му, когато държавата е икономически стабилна и външнополитически призната след успешното европредседателство, планът на силите, които искат тази власт да я няма и да бъде дестабилизирана България, е в ход. "Планът "Решетников" се изпълнява блестящо", каза още депутатът от ГЕРБ.

По думите му отговорът на ГЕРБ с оставки показва "изключително висок европейски стандарт на политически морал и поведение в управлението".

"Вчера беше направен синхронизиран опит между Корнелия Нинова и президента антикорупционният закон да бъде ликвидиран и да бъде гласуван нов. Страх ги е за това, че най-накрая в България заработи антикорупционен орган и той дава резултати", изтъкна още Гърневски. Вчера той не беше допуснат на Консултативния съвет по национална сигурност в президентството.

Депутатът от обясни, че председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Борис Ячев не е можел да присъства заради ангажименти, поради което от комисията единодушно са избрали Гърневски да отиде. "Беше изпратена покана нашата комисия да присъства, изработихме всички становища и това, което трябва да се представи. Получи се обаче писмо, подписано от главния секретар на президентството, в което се казва, че президентът Радев не желае аз да присъствам там. Би желал да види председателя и след като го няма, не желае да присъства представител на комисията", обясни Спас Гърневски.

Той подчерта, че няма никакъв личен конфликт с Румен Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика