На 31 март 2020 да почерпят

Рибите да обърнат внимание на близките си, а Овните да избягват пътувания – Дневният хороскоп на Алена

Лекарствата срещу COVID-19 (ИНФОГРАФИКА)

Със секс да избием глобата за разходка! Сайтът Pornhub обяви официално, че плаща по $3500 за аматьорско видео

Разширяват Монако за повече луксозни домове

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 г. Предвижда се изтегляне на до 10 млрд. лв. държавен дълг

Продажбите на жилища в Сингапур се увеличават

Две жени са пострадали при катастрофа в Благоевград

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел също е отрицателен

Колумбийски бунтовници слагат оръжието

Отсрочват заемите на няколко стъпки Започват с 2-3 месеца, а при необходимост ще има удължаване за мораториума

Меган и Хари приключиха със задълженията си към кралското семейство

Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Спекулации за третия кандидат за ЧЕЗ Според чешка медия това е “Еврохолд”

Снимка: Архив

Не са подадени обвързващи оферти

Публичното дружество “Еврохолд” определи като “слухове и спекулации” свързването му с процедурата за продажба на българските активи на ЧЕЗ. Чешкото издание “Лидове новини” съобщи, че “Еврохолд” е третата компания, след “Инерком” и индийската “Индия пауър”, която се интересува от активите. В съобщение до медиите холдингът заявява, че като публична компания винаги обявява явно придобиванията си.

“Следвайки своята корпоративна политика и правила, “Еврохолд България” АД не коментира слухове или спекулативни информации, особено, когато това засяга трети страни. Всяка една публикувана спекулативна непотвърдена информация би могла да повлияе на цената на акциите на холдинга и да увреди интересите на акционерите, включително миноритарните, като това би могло да се счита и за нарушение на законите, които регулират дейността на публичните компании. Ако компанията и подразделенията й възнамеряват да реализират нови придобивания в бъдеще, те ще ги обявят публично и своевременно ще информират всички заинтересовани лица”, се казва в съобщението на “Еврохолд”.

От централата на ЧЕЗ в Прага са заявили за БНР, че нямат обвързващи оферти за активите си в България и докато това не се случи, няма да коментират процедурата. Все още българската “Инерком” и и индийската “Индия пауър” са потенциални купувачи на българските активи, са заявили от Прага. От централата на ЧЕЗ са добавили, че очакват обвързващи оферти през април. Информацията за трети потенциален инвеститор за активите на чешката компания в България беше анонсирана миналата седмица от Томаш Плескач от Надзорния съвет на ЧЕЗ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.