Спецсъдът остави в ареста Вълчо Арабаджиев

Спецсъдът остави в ареста сина на хотелиера Ветко Арабаджиев - Вълчо. Днес той поиска да бъде освободен с по-лека мярка, за да се погрижи за здравето си, тъй като имал проблеми с гръбначния стълб.

Спецсъдът изслуша и прие експертиза, според която обаче заболяването може да се лекува с изписаните му медикаменти. Пред магистратите Вълчо Арабаджиев каза, че от години не живее в България, защото е завършил образованието си първо в Швейцария, после и в Лондон. Той каза, че е имал късмета да се роди в семейство на заможни родители, но подчерта че никога не е предполагал, че средствата, с които фамилията разполага, са придобити от престъпна дейност.

Днес в съдебната зала стана ясно, че му е повдигнат по-тежък състав на обвинението - че е подозирал че парите, намерени от разследващите в края на август в хотелите на Ветко Арабаджиев в София и по Черноморието, са от престъпна дейност. До момента 21-годишният младеж бе обвинен само в пране на пари.

Според спецсъда има достатъчно доказателства, които уличават Вълчо Арабаджиев в престъпление, макар че няма свидетели, които да са посочили, че той е предполагал за престъпния произход на парите. Освен това според съда Арабаджиев-син може да намери начин да се укрие, включително извън страната. Родителите му Ветко и Маринела все още се издирват с червена бюлетина на Интерпол и до момента разследващите нямат информация къде са, въпреки че адвокатът на семейството Илиян Василев още преди два месеца каза че те ще се върнат в България до дни.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред апелативните спецмагистрати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право