Спецсъдът разпореди Иванчева и Петрова да бъдат върнати в следствения арест в София

Специализираният съд отказа да промени в по-лека мярката за неотклонение на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, но се разпореди Иванчева и Петрова да бъдат върнати отново в следствения арест в София.

Причината е, че така те ще имат по-лесен достъп до защитниците си, които няма нужда да пътуват до затвора в Сливен, за да се срещат с клиентите си. Дюлгеров остава в затвора в София. Веднага след като чуха решението на съда, Иванчева и Петрова обясниха, че режимът в затвора в Сливен бил по-лек отколкото в София. Не стана ясно дали те искат да бъдат в затвора или в ареста, но съдът вече се бе произнесъл. Те могат да обжалват извеждането от затвора и преместването в София пред апелативния съд.

В мотивите си да откаже по-лека мярка за неотклонение съдия Иво Хинов каза, че няма да обсъжда доказателствата по делото, тъй като защитата не ги оспорва. Не коментира и опасността да се укрият, но според него има опасност да извършат други престъпления. Според съда, могат да повлияят на свидетелите от район "Младост" преди те да бъдат разпитани пред магистратите. Заради това по искане на защитата първо ще бъдат разпитани служителите на общината. Първо обаче ще бъдат разпитани Александър Ваклин и съпругата му Полина и служителка на "Ваклин Груп". Веднага след тях ще бъдат призовани и служителите на района. Следващото съдебно заседание ще бъде на 8 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право