Спецсъдът решава днес за мярката на Иванчева

Иво Хинов два пъти ги пуска

Спецсъдът ще се произнесе днес по искането на отстранената кметица на “Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова да бъдат освободени с по-лека мярка заради влошено здраве. Искането бе направено в понеделник след заседанието по делото за подкуп от 70 000 евро, но съдия Иво Хинов ще се произнесе днес.

Вече два пъти той пуска под домашен арест Иванчева и Петрова, но втората инстанция отменяше решението. Последното произнасяне дори стана повод за проверка на Върховния касационен съд по случая, след като Апелативният спецсъд отмени незабавното пускане под домашен арест за Иванчева и Петрова. Последва писмо от 11 апелативни спецсъдии, които поискаха становище от Висшия съдебен съвед дали има опит да им се окаже натиск по казуса, а в петък ВСС препрати въпроса към Инспектората.

В телевизионно интервю Иванчева и Петрова заявиха, че посредникът Петко Дюлгеров може да е искал подкупи от тяхно име. Иванчева подчерта и че твърденията на строителния предприемач Александър Ваклин за искани 1 млн. лв. не са потвърдени. Ваклин ще бъде разпитан повторно, след като бяха слушани записи на разговори между него и неизвестен мъж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право