Спешно набират средства за лъчетерапия на 9-годишно дете

Спешна кампания за бързо набиране на средства обявиха приятели и познати на родителите на 9-годишния Станислав Илиев от Търговище, който трябва да бъде подложен възможно най-скоро на лъчетерапия в Турция. Детето е с установен тумор на мозъчния ствол, който нямало как да бъде опериран и растял изключително бързо.

Лекарите дали жестока прогноза само няколко месеца живот на момченцето, което до вчера било жизнено и активно. Детето вече било в инвалидна количка. Засегнати били лицевите нерви и говора. У нас нямало как бъде подложен на лъчетерапия, разказват близки.

За стартиране лечението в Турция били нужни 34 000 лв., които трябва да се събират буквално за дни, апелират още те.

Молбата за помощ се разпространи в социалните мрежи, дарителки кутии бяха поставени в учреждения, офиси, магазини в града. Работещи в различни фирми се организираха и буквално за ден някои успяха да събират по 1500 лв. Българи зад граница също изпращат пари.

Беше съобщено, че вече е набрана сума, с която семейството заминава за Турция, но кампанията продължава, тъй като вероятно ще са нужни още средства.

Във фейсбук има създадена група "Да помогнем на Станислав", където близките подават информация за хода на кампанията и усилията за спасяване на детския живот.

Дарителска сметка:

IBAN:BG28UNCR70001522980076

Титуляр- Станислав Пламенов Илиев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България