Спипаха голямо количество хероин при опит за изнасяне през ГКПП "Кулата"

Криминалисти на ОДМВР-Благоевград иззеха голямо количество хероин при опит за изнасяне през ГКПП-Кулата, съобщиха от пресслужбата на полицията.

Операцията по противодействие на наркоразпространението е проведена след получена и потвърдена информация за предстоящо пренасяне на хероин през границата ни.

В ранните часове днес на ГКПП Кулата – Промахон на трасе изход за Р Гърция   те спират за проверка товарен автомобил „Пежо Боксер“, управляван от криминално проявен 34-годишен мъж от гр. Гоце Делчев. При извършената инспекция, в опаковка за влажни кърпи в ниша на автомобила е намерен и иззет пакет, съдържащ около 369 грама кафяво, прахообразно вещество, което при полевия наркотест е реагирало положително на хероин. Последвало е задържането на мъжа. В хода на работата по случая са извършени обиски в жилища в гр. Петрич, намерени и иззети са около 470 грама хероин, електронна везна, калъп за пресоване на наркотик, мелачка и мобилни апарати.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление – трафик на наркотични вещества (по чл. 242, ал. 2 от НК), разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград.

 

Коментари

Задължително поле