Спират топлото утре в „Студентски град“, „Мусагеница“ и всичките части на „Младост“

Причината за аварията на топлопроводите в столицата е токов удар при Ботуня, където се захранва помпената станция в квартал „Лозенец“, обявиха от "Топлофикация". За да се отстрани аварията при „Цариградско шосе“, ще се наложи превантивно спиране на топлоподаването в някои квартали утре - „Студентски град“, „Мусагеница“ и всичките части на район „Младост“. Топлоподаването там ще бъде възстановено в срок от 48 часа. Това каза по време на извънредна пресконференция инж. Росен Флоров, директор на Топлофикационен район „София-Изток“.

По думите му без топлоподаване към момента са ж.к. „Слатина“ и ж.к. „Дружба 1“, в кварталите „Студентски град“, „Младост 3“ и „Младост 4“ са възможни смущения. „С напълно нарушено топлоподаване, тоест изолирани квартали, в които въобще няма никакво топлоподаване към този час са единствено ж.к. „Слатина“ и ж.к. „Дружба 1“. Предвид аварията, която се констатира тази сутрин в района на търговския център The mall на Втора искърска магистрала, е нарушено топлоподаването на кварталите „Студентски град“, ж.к. „Младост 4“ и част от ж.к. „Младост 3“. В тях са възможни някакви смущения, като в някои сгради те може да са сериозни, предвид сериозното изтичане на вода на Втора искърска магистрала“, обясни Росен Флоров.

„За да се установят пробивите до момента от екипите на „Топлофикация София“ е спирано парното поетапно в кварталите „Яворов“ и „Гео Милев“. Очаква се до края на тази нощ да бъдат отстранени авариите, за да може в кварталите „Слатина“ и „Дружба“ 1, в които от началото на проблема няма парно през цялото време“, допълни Боян Паунов, директор на Дирекция „Дялово разпределение“ в дружеството. По думите му са необходими около 4 хил. тона вода за да се възстанови топлоподаването в тези два квартала.

Сигнали от клиенти са подадени от жители на „Младост“ 4, където няма парно заради високото разположение на квартала, обясниха от ръководството на „Топлофикация – София“.

Най-трудният етап при противодействието при авария е локализирането й, следва изправянето на тръбите. В готовност за работа са всички екипи, увериха от дружеството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България