ЕК: Напредъкът на България е достатъчен Съвет съпредседателстван от вицепремиер и представител на ВСС ще функционира след края на евромониторинга

Млада шофьорка се удари в три паркирани коли и тераса на къща в Смолян

Стартира строителството на Софийския околовръстен път от магистрала „Тракия“ до ж.к. „Младост“

Обявена за издирване ученичка от Търговище се прибра у дома

Херо се разбра с „Берое“

Библиотеката на София на 91 години А1 подарява на Столична библиотека интерактивно студио

Съдят мъж за закана за убийство, кражба на дърва и незаконно оръжие Жертви на обвиняемия са баща и син в Еленско

34-годишен мъж открадна паметна плоча от гробище в русенско село

Германия предлага международно контролирана зона за сигурност в Северна Сирия

Булчинска рокля на Дженифър Лорънс със собствена хотелска стая

Хърватия влиза в битката за новия завод на „Фолксваген“

Арест след силна музика

Според анализатори на президентския дебат във Франция, Макрон е победителят за вечерта

кандидат -президенти на Франция

Сблъсък между фаворитите Еманюел Макрон и Марин Льо Пен в първите телевизионни дебати на кандидат-президентите във Франция. По време на дискусията бяха обсъдени обсъдени множество въпроси, свързани с националната сигурност, образованието, имиграцията и държавните институции. Според анализатори на дебата, продължил близо четири часа, победителят за вечерта беше бившият министър на икономиката – Макрон, предаде БНТ.

Еманюел Макрон заяви, че е готов да се изправи пред проблемите на страната си.

Въпреки че има значително по-малко опит от противниците си, той беше категоричен, че традиционната политика не е начина, по който Франция трябва да бъде управлявана.

Макрон се застъпи за приоритизирание на националната сигурност, стриктна политика срещу нелегалната имиграция и подобряване на чистотата на въздуха.

Неговият опонент, Марин Льо Пен, обаче, твърдо изрази несъгласието си с неговия проевропейски план.

Тя заяви, че няма намерение да е лидер на държава, подчиняваща се на Ангела Меркел.

Според нея френският народ трябва да избере посоката, в която върви, а главната водеща сила да бъде националната независимост. Приоритетни точки за Льо Пен бяха разширяването на силите за сигурност и спирането на имиграцията.

Тя твърдо заяви, че Европейския съюз подкрепя несправедливостта и че Франция трябва да последва примера на Великобритания.

Франсоа Фийон заяви, че ще се бори с бюрокрацията и ще работи към превръщането на Франция във водеща международна сила. Той се застъпи за реформи в образователната система и запазване на ядрената енергетика на страната.

По въпроса на имиграцията, Фийон предложи системи за контрол на икономическите бежанци.

Да бъде честен, отворен и справедлив президент – това бе главното обещание на Беноа Амон. Кандидатът заяви, че ще обърне страницата за стари обещания.

Негов ключов фокус бяха разширяването на полицейските сили и преориентацията на Франция към зелена енергия. Той повтори обещанието си и за универсален базов доход.

По отношение на миграцията, Амон заяви, че цифрите не са се променяли през последните десет години.

Левият кандидат, Жан-Люк Меланшон се обяви в подкрепа на екологията и мира. Той предложи разширяване на образователната система и инвестиция в отварянето на повече училища.

По отношение на недоволството на гражданите към полицията, Меланшон заяви, че хората се страхуват от властите и това може да се промени само чрез преразглеждането на много от новоприетите закони.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Макрон върви по стъпките на холандския лъжец рютe.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.