Според Федералното авиационно управление на САЩ "Боинг 737 МАКС 8" отговаря на всички изисквания

Федералното авиационно управление на САЩ е заключило, че самолетът "Боинг 737 МАКС 8" (Boeing 737 MAX 8) отговаря на всички регулаторни и сертификационни изисквания. Това заяви днес говорител на компанията производител Боинг (Boeing), цитиран от Ройтерс.

Той подчерта, че 737 МАКС е преминал през процедурите, които са били приложени при всички предишни нови самолети.

Анализът на сигурността на новата система за контрол на полетите на модела самолет "Боинг 737 МАКС 8", направен от компанията производител, е имал няколко ключови пропуска, писа по-рано днес в. "Сиатъл таймс", цитиран от Ройтерс.

Според американското издание, което се позовава на инженери - настоящи и бивши служители на Федералното авиационно управление на САЩ - е била подценена мощта на системата MCAS.

Управлението от своя страна не е направило никакви подробни проучвания на този модел самолети и е издало необходимите разрешителни, за да може те да летят, по стандартна процедура.

Според "Сиатъл таймс" компанията производител и ресорната администрация са били уведомени за тези пропуски и са им били поискани отговори преди 11 дни - преди катастрофата на 10 март на "Боинг 737 МАКС 8" на Етиопските авиолинии (Ethiopian Airlines), при която загинаха всичките 157 души на борда, информира БТА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка