Спортните министри на България, Румъния, Гърция и Сърбия официализираха учредяването на организационен комитет за подготовка на съвместната кандидатура за Мондиал 2030

Снимка: Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис и министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей официализираха учредяването на организационен комитет за подготовка на съвместната кандидатура за Мондиал 2030 и Европейското първенство през 2028, съобщава БГНЕС.

По време на срещата в Солун всяка от четирите страни направи конкретни предложения с какви градове и стадиони може да се включи в кандидатурата. От страна на България в разговорите на експертно ниво ще участваха президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, изпълнителният директор на Национална спортна база Пламен Манолов, заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов и директорът на дирекция “Европейски програми, проекти и международно сътрудничество” на Министерство на младежта и спорта Виктория Славкова.

От името на Румъния на срещата присъства президентът на Румънския футболен съюз Разван Бурлеану. Президентът на футболната федерация на Гърция Граменос Евангелос и шефът на кабинета на зам.-министър Василиадис участваха в експертната среща от името на Гърция. Сърбия бе представена от вицепрезидента на Сръбската футболна асоциация Марко Пантелич, генералния секретар на Асоциацията Йован Шурбатович и заместник-спортния министър Дарко Удовичич. Работната среща в Солун бе четвърта поред между четирите държави. Първите две се проведоха в Сърбия през ноември и декември миналата година, последната среща беше в София през февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България