Спор за пасище довел до убийството на овчаря в Шуменско (СНИМКИ)

ОДМВР Шумен. Снимка: Цветелина Георгиева

Жертвата била с 16 потрошени ребра

Стар спор кой къде да пасе овцете си е причината за фаталния побой до смърт, нанесен на пастир в шуменското село Зайчино ореше. Както "Труд" съобщи, 72-годишният Камен Игнатов е бил претрепан от негов колега по занятие. Това е 44-годишният Герчо Рангелов, който е бил установен за по-малко от денонощие деянието, съобщи шефът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим.

На Рангелов е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по мъчителен начин и с особена жестокост, каза окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. В момента той е със 72-часова мярка задържане под стража, ще бъде искан и постоянен арест, уточниха от обвинението.

Шуменската полиция работи по случая от вторник вечерта, когато около 22 часа постъпил сигнал, че в ожъната житна нива край с.Зайчино ореше е намерено тялото на възрастния пастир. На мястото веднага отишла линейка и полиция, но само констатирали смъртта. Нямало капка кръв, нищо не говореро за зловещо убийство. Аутопсията в съдебна медицина в Шумен обаче, показала, че мъжът е жертва на жесток побой. Потрошени били 16 ребра и вътрешните травми били несъвместими с живота. Пастирът имал и счупена ключица, както и множество кръвонасядание по ръцете и краката.

В началото дори имало съмнения, че е възможно мъжът да е бил прегазен. Вероятно убиецът го е налагал не само със своята сопа, както признал, а е скачал с крака върху тялото.

От стадото липсвала елитна овца и криминалисти започнали проверка на всички криминално проявени лица в района. Сред тях бил и Герчо, който в сряда вечерта направил самопризнания как е убил колегата си, признал и къде е скрил овцата. Открили я вързана в гъсти храсталаци. По думите на Герчо, с Камен имали стар спор кой къде да пасе овцете си, карали се за ожънатите ниви. Местни хора пък, добавят, че по-младият много завиждал на пенсионера, че селяните му поверяват да пасе повече овце и така получавал по-високо заплащане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право