Среднощен полицейски екшън с бракониери в монтанско

Двама бракониери бяха спипани по тъмно да ловят незаконно риба в язовир в Монтанско и след гонка с полицейски автомобили уловът и мрежите им бяха конфискувани, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Екшънът се разиграва към 4 часа вчера, когато на тел . 112 е получен сигнал от служители на сектор "Рибарство и контрол - Монтана" - ИАРА, че двама мъже на 50 г. от Монтана и 51 г. от Криводол са извършили стопански улов на риба с хрилни мрежи в язовир "Конярево" в землището на с. Замфирово.

Малко по-късно в селото униформени от РУ Берковица засекли движещ в посока от Боровци към Замфирово "Фолсваген Голф" с монтанска регистрация, шофиран от 50-годишния монтански жител. След подаден сигнал със стоп палка и светлинен сигнал, бракониерът не се подчинил и не спрял, а направил маневра, преминал през пътния банкет и продължил движението си към Замфирово.

Голфът е последван от полицейски автомобил и открит изоставен в местността “Касата“ в землището на с. Замфирово. При последвалия оглед от автомобила са иззети чували с хрилни мрежи с различни размери с уловена в тях риба от вида бял амур, щука и сребриста каракуда, гумена лодка и приспособления за риболов. По случая са разпитани свидетели и е образувано досъдебно производство по чл. 238, ал. 2, т. 2 от НК.

Коментари

Задължително поле