Средствата за Стоеви давани на трети лица

Отклоняване на средства, предназначени за сестрите Стоеви, към трети лица, са основните обвинения на бадминтонистките към родната федерация. На пресконференция адвокатът на момичетата Радостин Василев показа ордер, с който на неназована дама, са изплатени $1500.

Според него е извършено и нарушение при документалното оформяне на програмата на европейските шампионки за 2019 г., изпратена към Спортното министерство (ММС). “Възможни са две престъпления - или някой е подписал момичетата и техния треньор и ги е представил или ММС отпуска пари на хвърчащи листа“, допълни Василев.

Разминаване има и в сумата, обявена от БФБадминтон, изплатена на Габриела и Стефани за 2018-а. Според юриста са им преведени 35 377 лв., а не както твърдят от центалата – над 100 000 лв.

Сестрите и техният защитник ще сезират и прокуратурата за нарушения. Ако има такива, ще поискат отнемане на лиценза на федерацията.

ММС вече е назначило проверка по случая.

„Сестри Стоеви нито са лакоми, нито искат допълнително финансиране, нито ще играят за Франция – обобщи адвокатът. - Опитах се да ги разубедя и да не спират да играят за България, но те са категорични в решението си.“

Коментари

Задължително поле