Сръбският президент към посланика на САЩ в Белград: Не си тук да подучваш журналистите, а да отговаряш на въпроси

Президентът на Сърбия Александър Вучич, в коментар за изявлението на американския посланик в Белград, че Косово е независима държава, заяви, че той не е в страната, за да подучва журналистите, а да отговаря на въпроси, предаде македонският портал „А1 Он“.

„Каквото и да е така нареченото правителство за вас, за нас е самообявено правителство. Посланико, не си тук, за да подучваш журналистите, а да отговаряш на въпроси“, заяви Вучич.

Сръбският президент посочи, че би било хубаво и достойно, ако дипломатическият представител показва уважение към Сърбия, но и че „Америка е суперсила“.

Освен това Вучич отбеляза, че съществуват „много тежки проблеми“ за разрешаването на косовския въпрос и попита чуждестранните правителства защо преговарят със Сърбия, ако Косово има суверенно правителство и защо искат признанието му в ООН?

„А1 Он“ припомня, че в понеделник вечерта посланикът на САЩ в Сърбия Кайл Скот забеляза на сръбски журналист, че косовоското правителство не е така наречено, а правителство на Косово, което е суверенна и независима държава, със свои избрани депутати.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа