Стамен Янев: Българските компании ще работят по-лесно на македонския пазар

По-лесно ще се подпомага една българска компания, която иска да намери своето място на македонския пазар. Това каза Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция по инвестиции, по БНТ, във връзка с подписания вчера меморандум за сътрудничество между Българската агенция по инвестиции и Инвест Македония.

"Истинските ползи са в това да изградим добри отношения, да няма бариери пред търговията, да няма пречки за осъществяване на инвестиции. Това би създавало заетост, която дава възможност за повишаването на доходите на всеки един от нас", посочи Стамен Янев.

Изпълнителният директор на Агенцията по инвестиции съобщи, че през тази година се очаква свеж капитал в размер на над 400 млн. лв. който да разкрие потенциал за нови над 6 000 работни места. Той допълни, че с икономическото министерство застават зад 23 сериозни проекта, които са на обща стойност над 300 млн. лв. с потенциал да разкривят нови 5 000 работни места.

Стамен Янев каза, че темата, която ще бъде във фокуса по време на Българското европредседателсво за тях, ще бъде "Инвестиции". Сред тях ще бъде и по-нова стратегия за индустриализация на Европа, която да минава през привличане на инвестиции, генериране на нови високотехнолгични продукти.", каза още той.

"Нашето виждане по време на европредседателството е да изострим вниманието за това какво може България, да им покажем добрите примери, а те определено съществено. Те могат да бъдат намерени в Тракия - икономическа зона", посочи Янев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции