Станишев към БСП: Хората нямат доверие на партия, която е затънала в собствени проблеми

dav

Хората нямат доверие в партия, която е затънала в свои си проблеми. Това каза лидерът на ПЕС Сергей Станишев пред български журналисти, с които разговаря на традиционната среща за началото на Новата 2019-а година. И даде пример с разделителните линии, които в последните месеци ръководството от „Позитано” прави с политиките на ПЕС.

В личен план съм много щастлив човек, защото толкова години вече не съм лидер на българските социалисти, но чувствам приятелска атмосфера с много членове на БСП, каза Станишев. Нека видим крайния продукт на листите, каза Станишев по повод на слуховете, че е възможно председателят на партията Корнелия Нинова негласно да го отстрани от водаческото място на евролистата на БСП или дори да не е в нея.

Европейските избори ще бъдат изключително важни за България и ЕС, навлизаме в нов период на развитие на България и Европа, това изисква действие и промени, които да отговарят на очакванията на хората. В политиката има нужда от завръщането на битката на идеи, каза още Станишев. Европейските социалисти ще водят кампания и политика, която е изразена още от времето на Френската революция - свобода, равенство и братство, каза още Станишев. Тези думи създават политиката на солидарност, но бяха загърбени от десните правителства, отбеляза лидерът на социалистите в Европа. ПЕС ще търси съюз с левите и центристките формации в Брюксел като Зелените и Либералите в лицето на АЛДЕ, стана ясно от думите на Станишев. Соцлидерът отбеляза, че е бил изненадан от тъмпа на създаване на скандали в България. И припомни, че Европредседателството не е решило два важни въпроса - за членството на страната ни в Шенген и еврозоната.

Надявам се 2019-а година да не е много трудна за хората в България, каза още Станишев. В България никога не са изключени предсрочни избори и БСП трябва да са готови за тях, допълни той. По думите му БСП има шанс да спечели дори евроизборите у нас, но традиционно активът не припознава европейския вот като свой.

Коментари

Задължително поле