Възрастен мъж загина при пожар в дома си в Русе

Най-страхотните двойки от медицинските драми

Дейзи Ланг – нежната лейди на бокса Трикратната световна шампионка днес е звезда в Холивуд и вдъхновява хората

Подписваме споразумение за сътрудничество с Индонезия

Националният съвет на БСП утвърди 120 кандидатури за кметове

Домусчиев отваря нов завод в Пещера Инвестицията е за 300 млн. лв., осигурява 200 работни места

Рибарите: Страшен сулган, 20 дни не можем да влезем в морето Чака се във вторник вълните да утихнат и да дойде "часът на истината" за паламуда

Окръжният прокурор Маргарита Георгиева за катастрофата с Караянчева: Експертизите ще изяснят механизма на произшествието

Жилищата за 1 евро в Италия – (не)изгодна оферта

Башар Асад подписа указ за всеобщата амнистия

Пожар край столичния квартал „Горубляне“ Запалили са се сухи треви и храсти

Над 160 огнеборци гасят пожар край Атина

Димитър Илиев: Целта ни е всеки мач да пълним „Лаута“

За какво мисли отсечената глава

Приключи доставката на втората партида руски комплекси С-400 за Турция

Становище на Община Благоевград

Остро възразяваме срещу поредния опит за внушение от страна на Фондация АКФ за извършени нередности от страна на Община Благоевград при провеждането на обществена поръчка по НПЕЕМЖС, чийто предмет е „Многофамилна жилищна сграда – блок №38, вх. „А“, вх. „Б“, вх. „В“ и вх. „Г“, с административен адрес ж. к. „Ален мак“. Той цели единствено да хвърли сянка върху законосъобразността на работата на Община Благоевград. Това се казва в становище  на общинската администрация.

Информацията изнесена от „Антикорупционния фонд“ не съдържа „конкретни данни“ за „фалшифициране“ на документация, което само по себе си говори за тенденциозност, търсене на сензация, умишлено или не целяща уронване престижа на администрацията.

С оглед потвърждаване на законосъобразните действия от страна на Община Благоевград при възлагането на обществената поръчка, цялата относима документация е представена пред компетентните разследващи органи. Към настоящия момент няма установени никакви нарушения от страна на Община Благоевград при възлагането на поръчката.

Изпълнението на НПЕЕМЖС е изцяло в полза на гражданите в национален мащаб, докато изнасянето на непроверени и неверни данни по никакъв начин не представлява защита интересите на обществото.

Община Благоевград е за прозрачност и ежедневно я прилага в работата си! Да дадем възможност на компетентните разследващи органи да свършат своята работа и да коментираме резултатите след приключване на проверката!

Следва да се има предвид, че опитите за уронване на престижа не оказват влияние единствено на общинска администрация, а на всички жители на дадена община. Гордеем се с мащабите на реализация на Националната програма за енергийна ефективност в Благоевград и не приемаме опитите за дискредитирането й!

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.