Стара Загора с престижна награда за обещаваща инвестиционна дестинация

Стара Загора е класирана на 1-во място в категорията „Малки региони на бъдещето – ефективност на разходите в престижната класация за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа” в класацията „Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19“ на авторитетното издание fDi Magazine на Файненшъл Таймс.

Градът е начело в категорията на малките региони с население по-малко от 1,5 милиона жители. Тази година Стара Загора изпреварва Русе следвано от Скопие, Бургас, Пловдив, Варна, Срем (Сърбия), София – област, Каунас (Литва) и София-град.

Наградите бяха връчени на 13 март на церемония в Кан, Франция.

Наградата от главния редактор на списанието Кортни Фингър получи заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова. Заедно с д-р Румяна Грозева, изпълнителен директор на Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора и Георги Симеонов – Директор на Дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция“, те ще обсъдят възможностите за потенциално сътрудничество с екипа на дирекция fDi Intelligence на Файненшъл таймс в промотирането на Стара Загора като инвестиционна дестинация на международните пазари. Първата стъпка е направена чрез представянето на Стара Загора и индустриална зона „Загоре” в броя на изданието, което предстои да излезе в началото на м. март, непосредствено преди церемонията по награждаването.

За създаването на класацията fDi Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19, дирекция fDi Intelligence на Файненшъл таймс използва данни, събрани чрез специалните ѝ онлайн инструменти, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.

В проучването Стара Загора беше представена от екипа на Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора.

Представянето на Стара Загора на страниците на fDi Intelligence редом с градове като Франкфурт, Дъблин, Кьолн и други, е част от последователните усилия на кмета Живко Тодоров и неговия екип за оползотворяване на икономическия и инвестиционния потенциал на града за устойчиво развитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони