На 13 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 13.11.2019

Повече от един тон пакети с кокаин събраха от атлантическото крайбрежие на Франция (ВИДЕО)

Чехия купува 12 бойни хеликоптера от САЩ

Тръмп и Макрон обсъдиха по телефона Сирия, Иран и срещата на върха на НАТО

Лекуваме се с по-модерни лекарства На извънредно заседание депутатите гласуваха финансовите рамки за НЗОК и ДОО (обзор)

Ураганен вятър в Далмация събори дървета и стълбове, вълните в морето достигнаха 6 метра (ВИДЕО)

КРИБ награди десетте най-добри бизнес лидери (СНИМКИ) "Мистър и Мисис икономика" са Атанас Добрев и Теодора Петкова

Луфтханза се съгласи на арбитраж в спора с кабинния персонал

Прокурист пое болницата в Пазарджик

Роман на Бойка Асиова излезе на турски език

Военни обезвредиха невзривени боеприпаси, открити в различни населени места в страната

Заплатите нараснаха с 11% за година Средното възнаграждение за септември е 1266 лв.

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 13 ноември 2019

Пентагонът обяви сроковете за изтегляне на американските войски от Сирия

Стартира изграждането на инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре”

С водосвет и символична първа копка започна изграждането на техническата инфраструктура на Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора. Тя е с площ от 115 дка. Обособени са 11 парцела, като единият от тях вече е продаден на първия инвеститор, който ще направи логистична база. Община Стара Загора учреди зоната в партньорство с Национална компания „Индустриални зони“ ЕАД, която участва като акционер с капитал от 3,5 млн. лв.

„Зоната ще има изключителен успех. Подкрепата на Община Стара Загора и държавата да развитие на бизнеса е много полезна и ползотворна. Аз съм уверена, че ще в Стара Загора ще направим една от най-модерните индустриални зони” – каза Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания „Индустриални зони“ ЕАД.

Техническата инфраструктура и всички комуникации ще бъдат изградени до началото на лятото на 2020 г. През това време продължават преговорите с потенциални инвеститори, които вече са заявили интерес към Индустриална зона „Загоре”.

Има интерес от още няколко местни фирми, от дружества, които оперират на територията на страната и от две международни компании. Когато някой иска да инвестира няколко милиона лева, преговорите продължават дълго време” – каза Радослав Танев, изпълнителен директор на Индустриална зона „Загоре”.

Той добави, че терените се предлагат за продажба на много атрактивни цени, като идеята да се създават подходящи условия за развитие на бизнеса и привличане на високотехнологични производства. Има и допълнителни площи, които дават възможност за разширяване на Индустриална зона „Загоре”.

Предимство е и комуникативността на терена, който предостави общината – пресичат се три транспортни коридора, линии на градския транспорт, обезпечено е електрозахранването и водоснабдяването. Активно в Стара Загора се работи в посока за облекчаване на бизнеса откъм административна тежест, както и за създаване на стабилна финансова политика, която гарантира спокойствие за инвеститорите.

Официалното полагане на първата копка беше извършено от временно изпълняващия длъжността кмет на Стара Загора инж. Янчо Калоянов, Радослав Танев, Антоанета Барес и инж. Диана Любомирова, изпълнителен директор на фирмата-изпълнител.

Гости на събитието бяха още Емил Христов – зам.-председател на Народното събрание, народните представители Борис Кърчев и Радостин Танев, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.