Стартира изпълнението на проект, благодарение на който Стария Несебър става още по-привлекателен за туристите

Несебър ще стане още по-атрактивен и привлекателен за туристите чрез реконструкция на уличната мрежа в старинния град, която стартира днес. Положителната промяна се реализира чрез проект по Програмата за трансгранично сътрудничество, който местната администрация изпълнява в партньорство с Община Къркларели.

Това е един знаков и важен за Несебър проект, който се явява един допълнителен етап в реализацията на голямата идея на местната власт да унифицира инфраструктурата до всички паметници на културата на територията на старинния град.

Малко преди символичната първа копка кметът Николай Димитров изтъкна, че Несебър има добро партньорство с Община Къркларели.

„Това е пореден проект, по който работим заедно с тях. Обнадежден съм, че ще продължим нашето сътрудничество и в бъдещи проекти.“, коментира кметът. Той изрази надежда строително-монтажните работи да приключат до началото на летния сезон, а туристите да бъдат посрещнати с обновена инфраструктура в синхрон с културно-историческото наследство на града.

Коментари

Задължително поле