59-годишен от Исперих втори път нарушава карантинните мерки

Общината и полицията в Сливен – със съвместни мерки на кооперативния пазар

Купуваме повече хлебопекарни и по-малко смартфони

В Испания от коронавируса са починали 605 души за един ден

6500 души подадоха годишните си данъчни декларации в НАП-Велико Търново Доходите на физически лица се обявяват до края на април

Борисов: Ще кандидатстваме отново за еврозоната до края на април (ВИДЕО) България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране, заяви премиерът

Пари от оперативните програми ще бъдат пренасочени за борба с пандемията Държавата купува още 30 000 теста за Covid-19

Защитни екрани пазят от зараза чиновниците в община Павликени

Масовото тестване в Банско се отлага за следващата седмица

Първа жертва на коронавируса в Сливен

Шофьор постави табели от жигула на рено

Пълна забрана за движение по Великден в Северна Македония

Звезда в гимнастиката стана порно актриса

Пробното преброяване на населението ще е само електронно То ще се проведе от 20 до 30 април

59-годишен втори път нарушава карантинните мерки Грозят го лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма „Футбол за приятелство“ бе дадено днес от Газпром, официален партньор на Шампионската лига на УЕФА. Финалните събития от сезона ще се проведат в Мадрид, Испания, от 28 май до 2 юни. Основните цели на програмата са да подкрепя детския и младежкия спорт, да насърчава здравословен и активен начин на живот като ценности, както и да подхранва у младите уважение към различни националности и култури.
Момчетата и момичетата, включително деца с увреждания и специални нужди, ежегодно участват във „Футбол за приятелство”, насърчавайки деветте ценности на програмата: приятелство, равенство, справедливост, здраве, мир, преданост, победа, традиции и чест.
През седмия сезон на „Футбол за приятелство“ събитията ще бъдат организирани в различни страни по света. Съставът на смесените международни отбори на приятелството ще бъде определен по време на открит жребий. Асоциирайки се с екологична мисия на програмата, отборите ще бъдат кръстени на редки и застрашени видове животни. Светът ще празнува и Международния ден „Футбол за приятелството“, децата и възрастните от различни страни ще подкрепят програмата, ще участват в мачове на приятелството и открити уроци, и ще завържат гривни за приятелство – официален символ, направен от сини и зелени нишки, символизиращи футболно игрище и спокойното небе.
Младите журналисти от цял свят ще се посветят на отразяване на събитията от новия сезон в Международния детски пресцентър. Младежите ще придобият необходимите умения на репортери и ще имат възможност да ги използват по време на финалните събития, както и да си сътрудничат с водещи медии по света като кореспонденти.
Не само журналисти, играчи и треньори, но и млади съдии – ученици от съдийски училища от различни страни – ще представляват младите участници в тазгодишната програма. Всички те ще станат част от Международния лагер за приятелство за няколко дни и ще участват в различни спортни и образователни мероприятия: уъркшопи с известни футболисти, обучения под ръководството на младите треньори, както и майсторски класове и игри в рамките на Училището на деветте ценности.
По време на финалните събития ще се проведе Международния форум „Футбол за приятелството“, а Световното първенство по футбол за приятелство ще се превърне в централно събитие с финала, който ще се проведе в сърцето на Мадрид – площад Плаза Майор. Седмият сезон ще завърши с посещение на финала на Шампионската лига 2019 г. на стадион Ванда Метрополитано в Мадрид.
Програмата„ Футбол за приятелство”, реализирана от компанията „Газпром”, култивира универсални човешки ценности в по-младото поколение чрез спорт, премахва бариерите и дава възможност на младите да намерят мисия и гласът им да бъде чут. Тази програма дава възможност за работа в междукултурна атмосфера, като по този начин допринася за развитието на глобално спортно общество”, казва Микел Пуиг, собственик и главен изпълнителен директор на Младежката футболна школа Барселона.
Според младия журналист, представляващ България през миналата година, Миа, „Това е незабравимо преживяване! Страхотно е, че участват деца от различни страни и професионални спортисти ни подкрепят искрено! Това е началото на едно голямо приятелство, защото футболът няма граници!“.

Повече за „Футбол за приятелство“:
От 2013 г. „Газпром“ организира Международната детска социална програма „Футбол за приятелство“. Основните ценности, насърчавани от участниците в програмата, са приятелство, равенство, справедливост, здраве, мир, преданост, победа, традиция и чест. Футбол за приятелство се подкрепя от ФИФА, УЕФА, Международния олимпийски комитет, футболни федерации от различни страни, международни благотворителни фондове за деца и водещи световни футболни клубове. През предходните шест сезона програмата събра повече от 5,5 хиляди участници и над 4,5 милиона последователи, включително известни спортисти, художници и политици.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.